Державна санітарно-епідеміологічна служба у Носівському р...
Понеділок, 22.07.2019, 17:03
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Липень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 20

Друзі сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Телефон "гарячої лінії" в установі 2-15-75.    

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Захворюваність на КІР 2019 рік

З початку епідемічного підйому захворюваності на кір в районі зареєстровано 170 випадків захворювання (підозри) на кір.

З початку року, станом на 19 липня 2019 року зареєстровано 52 випадки захворювання на КІР. Серед захворілих  29  дорослих, 23 дітей. 56,6% захворілих не мають щеплень проти кору.

Чотирнадцять хворих проходили лікування в інфекційному відділенні. Захворювання у них протікало з ускладненнями у вигляді гострого ляринготрахеїту, бронхіту.  

   Спалахи КОРУ, які зареєстровані в районі

В 2019 році: с.Володькова Дівиця: всього по населеному пункту захворіло на кір 28 осіб в тому числі 20 дітей. Спалах тривав з 26 січня 2019р по 28 квітня 2019 р.

   Протиепідемічні заходи, що введені в навчальних закладах

Володьководівицька ЗОШ І-ІІІ ст закривалася на додаткові канікули по карантину з метою попередження подальшого поширення захворюваності на кір.

________________________________________________________________________________________________________________________________
Триває моніторинг захворюваності ГКІ

  • З 1 червня поточного року, з метою своєчасного реагування, впроваджено щотижневий моніторинг захворювань на гострі кишкові інфекції (ГКІ)

  • За період з 12.07.2019 по 19.07.2019 року в районі захворілих на гострі кишкові інфекції не реєструвалося.

    З настанням теплої пори року зростає захворюваність на гострі кишкові інфекції. Кишкові інфекції  займають одне з провідних місць в інфекційній патології, особливо в дитячому віці та поступаються лише захворюваності на ГРВІ та грип.   Це велика група захворювань з ознаками загальної інтоксикації організму, які уражають шлунково-кишковий тракт. В дану групу входять: сальмонельоз, дизентерія, ентерити, коліти, гастроентероколіти, харчові токсикоінфекції та ротавірусні інфекції. Спільні клінічні прояви – загальна слабість, болі в животі, проноси, нудота, блювота, підвищення температури тіла. Інкубаційний період триває від кількох годин до 7-ми днів. Домінуючим є фекально-оральний та контактно-побутовий механізм передачі. Основне джерело інфекції - харчові продукти, рідше хвора тварина або людина (хворий чи  бактеріоносій). Кишкові інфекції  займають одне з провідних місць в інфекційній патології, особливо в дитячому віці. 

    З метою профілактики кишкових інфекцій рекомендуємо:

  • 1.Не купувати продукти харчування на стихійних ринках або з рук приватних осіб;
  • 2. Не допускати споживання протермінованих продуктів та напоїв;
  • 3. Не вживати харчових продуктів та напоїв при найменшій підозрі щодо їх якості;
  • 4. Витримувати достатню термічну обробку при приготуванні страв. Зберігання готових страв без холоду не повинно перевищувати 2 годин;
  • 5. При неорганізованому відпочинку (туристичні мандрівки, екстремальний туризм) для пиття та приготування їжі беріть з собою запас питної води. Не використовувати для пиття, приготування їжі та миття посуду воду з незнайомих джерел (рік, озер, підземних джерел, поверхневі води);
  • 6. У подорож не брати продукти, що швидко псуються (ковбаси, молочні, кулінарні, кондитерські та інші вироби, що потребують охолодження при зберіганні);
  • 7. Дотримуватись правил особистої гігієни, часто мити руки з милом, особливо перед прийомом їжі, після відвідування туалету;
  • 8. У випадку виявлення перших ознак кишкового захворювання терміново звернутися до лікувальної установи. Пам’ятайте: хворобу легше попередити ніж лікувати!
  • 9. Віруси чи бактерії можуть потрапити в продукти харчування на будь-якій стадії шляху від виробництва до столу, тому кожен учасник процесу, від виробника до споживача, відіграють роль у запобіганні зараження їжі. Будьте відповідальні!
Copyright MyCorp © 2019
Безкоштовний хостинг uCoz