Державна санітарно-епідеміологічна служба у Носівському р...
Понеділок, 20.05.2019, 19:32
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Травень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 20

Друзі сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Телефон "гарячої лінії" в установі 2-15-75.    

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Захворюваність на КІР 2019 рік

Станом на 17 травня 2019 року зареєстровано 49 випадків захворювання на КІР. Серед захворілих  25  дорослих, 24 дітей.  44,6% захворілих не мають щеплень проти кору.

Чотирнадцять хворих госпіталізовані до інфекційного відділення. Захворювання у них протікало з ускладненнями у вигляді гострого ляринготрахеїту, бронхіту.  

   Спалахи КОРУ, які зареєстровані в районі

 с.Володькова Дівиця:всього по населеному пункту захворіло на кір 28 осіб в тому числі 20 дітей. Спалах тривав з 26 січня 2019р по 28 квітня 2019 р.

   Протиепідемічні заходи, що введені в навчальних закладах

 

 ________________________________________________________________________________________________________________________________

  • Триває моніторинг захворюваності на ГКІ

    З настанням теплої пори року зростає захворюваність на гострі кишкові інфекції. Кишкові інфекції  займають одне з провідних місць в інфекційній патології, особливо в дитячому віці та поступаються лише захворюваності на ГРВІ та грип.   Це велика група захворювань з ознаками загальної інтоксикації організму, які уражають шлунково-кишковий тракт. В дану групу входять: сальмонельоз, дизентерія, ентерити, коліти, гастроентероколіти, харчові токсикоінфекції та ротавірусні інфекції. Спільні клінічні прояви – загальна слабість, болі в животі, проноси, нудота, блювота, підвищення температури тіла. Інкубаційний період триває від кількох годин до 7-ми днів. Домінуючим є фекально-оральний та контактно-побутовий механізм передачі. Основне джерело інфекції - харчові продукти, рідше хвора тварина або людина (хворий чи  бактеріоносій). Кишкові інфекції  займають одне з провідних місць в інфекційній патології, особливо в дитячому віці. 

    З метою профілактики кишкових інфекцій рекомендуємо:

  • 1.Не купувати продукти харчування на стихійних ринках або з рук приватних осіб;
  • 2. Не допускати споживання протермінованих продуктів та напоїв;
  • 3. Не вживати харчових продуктів та напоїв при найменшій підозрі щодо їх якості;
  • 4. Витримувати достатню термічну обробку при приготуванні страв. Зберігання готових страв без холоду не повинно перевищувати 2 годин;
  • 5. При неорганізованому відпочинку (туристичні мандрівки, екстремальний туризм) для пиття та приготування їжі мати з собою запас питної води. Не використовувати для пиття, приготування їжі та миття посуду воду з незнайомих джерел (рік, озер, підземних джерел, поверхневі води);
  • 6. У подорож не брати продукти, що швидко псуються (ковбаси, молочні, кулінарні, кондитерські та інші вироби, що потребують охолодження при зберіганні);
  • 7. Дотримуватись правил особистої гігієни, часто мити руки з милом, особливо перед прийомом їжі, після відвідування туалету;
  • 8. У випадку виявлення перших ознак кишкового захворювання терміново звернутися до лікувальної установи
  • Пам’ятайте: хворобу легше попередити ніж лікувати!

Copyright MyCorp © 2019
Безкоштовний хостинг uCoz